Torkil Færø (f 1969) er allmenn- og legevaktslege, dokumentarfilmskaper, forfatter, fotograf og globetrotter.
Som legestudent var han den første som dro ut for norske Leger Uten Grenser da han i 1996 jobbet i krigsherjede Angola. Gjennom 25 år som frilanslege har han jobbet i kommuner over hele landet, hatt titusener av konsultasjoner og fått et unikt bilde av sykdommene som plager oss.
Han har erfart at årsaken oftest finnes i en livsstil som stresser kroppen vår. Dét ville han gjøre noe med.
Og dette er årsaken til at han har gjestet utallinge podcast, det være seg podcasten til Gry Hammer eller podcasten til Biohacking Girls. Ta gjerne en lytt!
Torkil er opptatt av hvordan vi kan få mest mulig ut av livet.
I boken Pulskuren forteller han trinn for trinn hvordan vi kan bruke pulsklokken eller smarttelefonen til å bli bedre kjent med vår egen kropp og få bedre kontroll på stressbalansen og det autonome nervesystemet.
Torkil har selv fått et nytt liv ved å foreta flere smarte livsstilsendringer. Hans håp er at alle som ønsker bedre helse og mer energi til å leve livet fullt ut, får nytte av tiltakene han selv har så stor glede av. Han har dessuten et stort ønske for helsevesenet: At det i mye større grad jobber forebyggende og gir hjelp til selvhjelp enn tilfellet er i dag.
Torkil Færø er også en prisbelønt fotograf som har utgitt fotokunstbøker, hatt utstillinger og holdt fotoworkshoper i mange land. Han er en entusiastisk langvandrer, og har laget NRK-filmene om pilegrimsvandring til Nidaros og Santiago de Compostela. I sin forrige bok, Kamerakuren, kombinerte han lege- og fotokunnskapen til en unik bok om terapeutisk fotografi, der livsmestring kobles sammen med det å ta gode bilder. Færø har reist med ryggsekk, sykkel, motorsykkel, kajakk, båt og bil i over 80 land og snakker åtte språk.
Foto: CF Wesenberg / kolonihaven.no